Кулинарни рецепти » Лапад с яйца

 Лапад с яйца

Продукти:

• 4-5 връзки лапад
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка копър
• 6 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 4-5 с.л. олио
• 30 г краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лапада на ивички и го сипваме във вряща подсолена вода. Щом поомекне го отцеждаме.

Добавяме ситно нарязаните зелени подправки и запържваме сместа в сгорещеното олио. После сипваме затопленото мляко и варим до сгъстяване.

Разстиламе лапада в тавичка, оформяме 6 вдлъбнатинки и счукваме в тях яйцата. Поръсваме с черен пипер и сол и печем в умерена фурна, докато белтъкът побелее. Накрая заливаме с разтопеното олио, което сме оцветили с червения пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало