Продукти:
• 200 г кускус
• 4 с. л. олио
• 2 глави лук
• 2 щипки червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Слагаме кускуса в тенджера с вряща подсолена вода (два пъти колкото обема на кускуса). Разбъркваме и щом заври, намаляваме огъня.
Сваряваме кускуса, отцеждаме от водата и смесваме с олиото и предварително нарязания на ситно суров лук. Посипваме отгоре с червения пипер.
По желание можем да гарнираме със задушени моркови.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...