Кулинарни рецепти » Бамя по гръцки

 Бамя по гръцки

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг бамя
• 3 глави лук
• 2-3 домата
• 250 г гъби
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. бяло вино
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на едри филийки. Сваряваме гъбите в леко подсолена вода, отцеждаме и ги нарязваме на парченца. Нарязваме доматите на кръгчета.

Почистваме бамята и я варим в леко подсолена вода, като внимаваме да не омекне. Прибавяме нарязаните лук и домати, гъбите, виното, олиото, ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол на вкус.

Варим ястието на тих огън, докато остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало