Кулинарни рецепти » Бамя по гръцки

 Бамя по гръцки

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг бамя
• 3 глави лук
• 2-3 домата
• 250 г гъби
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. бяло вино
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на едри филийки. Сваряваме гъбите в леко подсолена вода, отцеждаме и ги нарязваме на парченца. Нарязваме доматите на кръгчета.

Почистваме бамята и я варим в леко подсолена вода, като внимаваме да не омекне. Прибавяме нарязаните лук и домати, гъбите, виното, олиото, ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол на вкус.

Варим ястието на тих огън, докато остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало