Продукти:
• 100 г дребни макарони
• 500 г замразени калмари
• 7-8 ч.ч. пилешки бульон
• 1 глава лук
• 3 домата
• 2 моркова
• 2-3 с.л. зехтин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещения зехтин. Прибавяме морковите, нарязани на кубчета и също ги запържваме. После сипваме обелените и нарязани домати и задушаваме десетина минути на слаб огън.
Отделно кипваме бульона и слагаме в него почистените и нарязани на кръгчета калмари. Варим десетина минути и прибавяме макароните и доматената смес. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и варим още 10-15 мин.
По желание поръсваме готовата супа със ситно нарязани магданоз и копър.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...