Продукти:
• 5-6 яйца
• 1 ч.ч. царевично брашно
• 500 мл прясно мляко
• 300 г настъргано сирене или кашкавал
• мазнина за пържене
• сол
Начин на приготвяне:
Бавно изсипваме царевичното брашно в млякото, като непрекъснато бъркаме с миксер. Прибавяме разбитите яйца и посоляваме. Разбиваме добре сместа и пържим омлети във вряща мазнина.
Пълним готовите омлети с настърганото сирене или кашкавал.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...