Продукти:
• 6 зелени пиперки
• 1 кг домати
• 1 ч.л. захар
• 5 скилидки чесън
• 1 дафинов лист
• 100 мл олио
• половин връзка магданоз
• млян черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изпържваме пиперките в загрятото олио и изваждаме.
В същата мазнина сипваме настърганите домати, захарта, скилидките чесън и черния пипер. Оставяме сосът да ври на тих огън до сгъстяване.
Заливаме пиперките и поръсваме с магданоз.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...