Продукти:
• 800 г зелен боб
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 ч.л. червен пипер
• 4 с.л. олио
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме боба на парченца и го слагаме в тенджерата. Отгоре разстиламе ситно нарязания лук, а върху него – нарязаните на кубчета моркови. Посоляваме и поръсваме червения пипер.
Наливаме вода, която да покрие продуктите, захлупваме и варим на умерен огън. Щом бобът омекне, наливаме олиото и продължаваме да задушаваме без да разбъркваме.
Накрая поръсваме наситнения магданоз, разбъркваме и отстраняваме от огъня. Поднасяме със счукан чесън.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...