Продукти:
• 1 чушка
• 120 г грах
• 1 морков
• 250 г домати
• 250 г ориз
• 1 глава лук
• 2 с.л. зехтин
• 500 мл пилешки бульон
• 30 г краве масло
• 2 с.л. настърган кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на малки парченца чушката, морковите и обелените домати.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещения зехтин. Щом стане прозрачен, прибавяме чушката, моркова и граха и продължаваме да пържим. След десетина минути слагаме ориза, а след още 5 – доматите.
Наливаме горещия бульон, подправяме с черен пипер и сол на вкус и задушаваме всичко до омекване. Накрая слагаме маслото и поръсваме настъргания кашкавал.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...