Продукти: (за 4 порции)
· 250 г юфка
· 1 с.л. олио
· 2 стръка праз /бялата част/
· 2 скилидки чесън
· 2 с.л. сусамено олио
· 1 с.л. сусам
· 100 мл зеленчуков бульон
· 150 г сирене “Моцарела”
· 175 г краве сирене
· 100 г козе сирене
· прясно смлян бял пипер
· лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Възвираме 1,5 л вода заедно с олиото. Сваряваме юфката и я отцеждаме.
Нарязваме на ситно праза и чесъна. Загряваме сусаменото олио и пържим в него 2-3 мин праза, чесъна и сусаменото семе. Наливаме бульона, подправяме със сол, пипер и лимонов сок и сипваме в юфката. Разбъркваме добре и прехвърляме в тавичка.
Настъргваме козето сирене на едро ренде, а другите сирена нарязваме на тънки парченца. Разстиламе ги върху юфката и печем на 180°С около 15 мин. Сиренето трябва да се разтопи добре.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...