Кулинарни рецепти » Ориз с джанки

 Ориз с джанки

Продукти:

• 300 г ориз
• 1 к.ч. олио
• 2-3 глави лук
• 1 шепа джанки
• 1 връзка магданоз
• 1 ч. л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Задушаваме в олиото и малко вода ситно нарязания лук. Изсипваме измития ориз, заливаме с 2 ч. ч. топла вода и варим 1-2 минути.

Прибавяме джанките, червения пипер и ситно нарязания магданоз. Заливаме с още 2 ч. ч. топла вода, посоляваме, прехвърляме в тавичка и печем в умерена фурна.

Автор: Тодорка Делчева

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало