Кулинарни рецепти » Кавърма с туршия

 Кавърма с туршия

Продукти:

• 700-800 г свинско месо
• 2-3 стръка праз
• 5-6 чушки от туршия
• 4-5 яйца
• 2-3 с.л. свинска мас
• 1 с.л. червен пипер
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го запържваме до златисто в сгорещената мас. Изваждаме го и в същата мазнина задушаваме нарязаните на ивички чушки и ситно нарязания праз.

Връщаме месото, поръсваме с червения пипер, подправяме с черен пипер и сол на вкус и разбъркваме. Прехвърляме сместа в тавичка, заливаме с разбитите яйца и запичаме в умерено загрята фурна.

Автор: Янка Памукова

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало