Продукти:
• 1 кг телешко месо
• 2 връзки зелен лук
• 3 ч.ч. кисело мляко
• 4-5 яйца
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 8-10 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и леко го задушаваме в сгорещената мазнина. След това го прехвърляме в глинен гювеч заедно с мазнината.
Прибавяме черния пипер и ситно нарязания лук, посоляваме и поръсваме с червен пипер. Наливаме 1 ч.ч. топла вода, захлупваме и печем в умерена фурна.
Когато месото поомекне, заливаме с яйцата, които сме разбили с киселото мляко и брашното и допичаме ястието в силна фурна.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...