Кулинарни рецепти » Телешко с тиквички от с. Алтимир, Врачанско

 Телешко с тиквички от с. Алтимир, Врачанско

Продукти:

• 750 г телешко месо
• 1 кг тиквички
• 1-2 връзки пресен лук
• 250 г домати
• 1 ч. л. червен пипер
• 1 с. л. брашно
• 1 ч. ч. кисело мляко
• 1 к.ч. олио
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка копър
• 2 с. л. оцет
• 5 люти чушлета
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото, почистваме го от костите, нарязваме го на средни парчета и го поставяме в тенджера заедно с нарязаните на ситно лук и домати.

Поръсваме с червения пипер, посоляваме, сипваме оцета и вода, колкото да се покрие и варим до омекване. След това прехвърляме ястието в тава.

Около месото нареждаме нарязаните на парчета и леко изпържени тиквички и лютите чушлета. Заливаме всичко с млякото, разбито с размитото в малко вода брашно, поръсваме с дребно нарязаните магданоз и копър и печем във фурната още 10 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало