Кулинарни рецепти » Печено по унгарски

 Печено по унгарски

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 кг месо (телешко или свинско)
• 100 г бекон или шунка
• 5-6 кисели краставички
• 2-3 глави лук
• 4-5 скилидки чесън
• олио
• 4-5 с.л. кисело мляко
• подправки за месо по избор
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Измитото месо разделяме на две парчета. Начукваме ги, осоляваме, поръсваме с подправките и шпиковаме с нарязаната на ивички шунка и парченца краставичка. Тук-там слагаме и скилидки чесън.

Завързваме парчетата с дебел конец, сгорещяваме олио в тиган с дебело дъно или тефлонов и пържим месото до равномерното му поруменяване. Добавяме 2-3 глави ситно нарязан лук, дафиновия лист, бахара и черния пипер.

Наливаме малко топла вода и оставяме да ври. Когато месото омекне, го изваждаме, а соса прецеждаме.

Връщаме соса на котлона и му прибавяме разбитото кисело мляко и бучка масло. Нарязваме печеното на филии, разпределяме по чиниите, заливаме със соса и гарнираме с картофено пюре.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало