Продукти:
• 3 червени чушки
• 3 скилидки чесън
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. сух джинджифил
• 400 г сварен ориз
• 3 яйца
• 150 г сварен грах
• 4 стръка зелен лук
• 3 с.л. соев сос, сусам
Начин на приготвяне:
Загряваме олиото в тиган и изпържваме в него предварително нарязаните на ивички чушки. Добавяме пресования чесън и джинджифила и разбъркваме. Слагаме сварения ориз и запържваме около 5 минути.
В друг тиган изпържваме яйцата, след което ги прибавяме към ориза. Връщаме всичко на котлона и слагаме граха, наситнения лук и соевия сос. При сервиране поръсваме със сусам.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...