Кулинарни рецепти » Пълнени домати с агнешко

 Пълнени домати с агнешко

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг домати
• 500 г агнешка кайма
• 2 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.ч. мазнина
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Избираме големи и здрави домати, отрязваме им капачета откъм дръжките и издълбаваме вътрешността.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината мазнина. Отстраняваме запръжката от огъня и я смесваме с ориза, каймата, половината от издълбаната вътрешност на доматите, наситнен магданоз, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и пълним доматите с тази смес.

Захлупваме отворите с отрязаните капачета и нареждаме доматите в тавичка, която сме застлали с останалата вътрешност от доматите. Посоляваме и наливаме останалата мазнина. Печем в умерено силна фурна. Когато ястието е почти готово, заливаме с разбитите с прясното мляко яйца и допичаме още 10 мин в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало