Кулинарни рецепти » Пълнени домати с агнешко

 Пълнени домати с агнешко

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг домати
• 500 г агнешка кайма
• 2 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.ч. мазнина
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Избираме големи и здрави домати, отрязваме им капачета откъм дръжките и издълбаваме вътрешността.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината мазнина. Отстраняваме запръжката от огъня и я смесваме с ориза, каймата, половината от издълбаната вътрешност на доматите, наситнен магданоз, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и пълним доматите с тази смес.

Захлупваме отворите с отрязаните капачета и нареждаме доматите в тавичка, която сме застлали с останалата вътрешност от доматите. Посоляваме и наливаме останалата мазнина. Печем в умерено силна фурна. Когато ястието е почти готово, заливаме с разбитите с прясното мляко яйца и допичаме още 10 мин в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало