Кулинарни рецепти » Глазирано свинско

 Глазирано свинско

Продукти:

• 750 г свинско месо
• 2 с.л. соев сос
• 2 с.л. мед
• 1 с.л. горчица
• 1 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Смесваме всички продукти без месото и разбъркваме добре. Намазваме месото от всички страни с получената смес, слагаме го в намаслена тавичка и печем във фурна, загрята до 220°С.

Изчакваме месото да изстине, нарязваме го на филийки и поднасяме с печени картофи.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало