Продукти:
• 1 кг картофи
• 250 г извара
• 3 яйца
• 6 с. л. олио
• 1 връзка копър
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Разбиваме яйцата, като постепенно прибавяме изварата, олиото и наситнения копър. Ако е нужно, посоляваме.
Сипваме картофите в тази смес, разбъркваме и разстиламе в тавичка. Доливаме вода, колкото да покрие картофите и запичаме във фурната до леко зачервяване.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...