Продукти: (за 4 порции)
• 600 г заешки бут
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 глава лук
• 1/2 к.ч. олио
• 30 г краве масло
• 2 с.л. галета
• 1 скилидка чесън
• мащерка или риган
• магданоз, черен пипер, сол
Нарязваме заешкия бут на порции, като запазваме изтичащата кръв в отделен съд, и ги посоляваме. Заливаме порциите с виното и ги оставяме да престоят 1-2 часа.
Задушаваме нарязания на филийки лук в олиото, прибавяме отцедените порции месо и ги изпържваме до зачервяване. Посоляваме, прибавяме подправките и маслото, заливаме с виното от маринатата, захлупваме и задушаваме на умерен огън до омекване на месото.
Заливаме галетата със заешката кръв, прибавяме счукания чесън и ситно нарязания магданоз, смесваме със соса от заека и варим 5 мин. След това нареждаме отгоре месото и слагаме за малко под грил или в силна фурна.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...