Кулинарни рецепти » Салата от зеле, ябълки и цвекло

 Салата от зеле, ябълки и цвекло

Продукти: (за 4 порции)

• половин зелка /около 400 г/
• 1 парче червено цвекло /около 100-150 г/
• 2 ябълки
• 2 с.л. зехтин
• 2 с.л. обелени и изпечени слънчогледови семки
• 3-4 стръка пресен естрагон
• 50 г течен мед
• сокът от 1 лимон
• 2 пъпки карамфил
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелето на широки ивици, попарваме го за 3-4 мин в кипяща вода и отцеждаме. Настъргваме обеленото цвекло, задушаваме го 2-3 мин в зехтина и оставяме да изстине.

Обелваме ябълките, отстраняваме семената и ги нарязваме на тънки филийки. Прибавяме зелето, цвеклото и ситно нарязания естрагон. Посоляваме на вкус и заливаме салатата със смес от меда, лимоновия сок и счукания карамфил.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало