Продукти:
• 1 пиле
• 200 г краве сирене
• 50 г краве масло
• 200 г бяло вино
• червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме пилето, намазваме го обилно с част от мазнината и го посоляваме. Натрошаваме сиренето, смесваме го с останалото разтопено масло и напълваме пилето.
Слагаме го в намаслена тавичка и го заливаме с виното. Доливаме и малко вода, ако е необходимо, покриваме тавичката с алуминиево фолио и печем 1 час в умерено загрята фурна.
После отстраняваме фолиото, поръсваме с червен пипер и допичаме до зачервяване.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...