Продукти:
• 700 г крехко свинско месо
• 5-6 глави лук
• 10 опечени чушки
• 200 г гъби
• 1 к.ч. олио
• 4 яйца
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на тънки филийки и го задушаваме в сгорещеното олио. Щом поомекне, прибавяме нарязаните чушки, подправяме с черен пипер и сол и запържваме.
После изваждаме сместа с решетеста лъжица и в същата мазнина запържваме месото, нарязано на хапки, и нарязаните на ивички гъби. Щом месото се запечата, захлупваме и задушаваме до омекване на продуктите. Накрая посоляваме.
Застиламе дъната на индивидуални гювечета със зеленчуковата смес, а отгоре разпределяме гъбите и месото. Наливаме топла вода, която да покрие продуктите, и печем в умерено загрята фурна около 20 мин.
Малко преди да извадим от фурната чукваме във всяко гювече по 1 яйце и допичаме, докато се втвърди белтъкът.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...