Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг моркови
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 2 яйца
• 50 г сухар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите на тънки кръгчета и ги задушаваме в млякото. Когато омекнат, ги прекарваме през месомелачка.
Смесваме отделения при меленето сок с малко олио и препеченото брашно, за да получим гъста каша. Прибавяме морковите, разбитите яйца и сол на вкус. Разбъркваме добре и оформяме от сместа котлети, които овалваме в стрития сухар.
Нареждаме ги в намаслена тавичка и печем в умерена фурна. Поръсваме готовите котлети с лимонов сок и черен пипер.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...