Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг моркови
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 2 яйца
• 50 г сухар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите на тънки кръгчета и ги задушаваме в млякото. Когато омекнат, ги прекарваме през месомелачка.
Смесваме отделения при меленето сок с малко олио и препеченото брашно, за да получим гъста каша. Прибавяме морковите, разбитите яйца и сол на вкус. Разбъркваме добре и оформяме от сместа котлети, които овалваме в стрития сухар.
Нареждаме ги в намаслена тавичка и печем в умерена фурна. Поръсваме готовите котлети с лимонов сок и черен пипер.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...