Кулинарни рецепти » Мусака с кисело зеле

 Мусака с кисело зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 1 средно голяма кисела зелка
• 1 к.ч. мазнина
• 1 к.ч. ориз
• 3 с.л. настърган кашкавал или натрошено сирене
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 3 яйца
• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• зелев сок, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ивици зелката и я задушаваме до омекване в мазнината и малко зелев сок.

Сваряваме ориза в 1 1/2 ч.ч. подсолена вода, след което го поръсваме с настъргания кашкавал, магданоза, черен пипер на вкус и разбъркваме.

В намаслена тавичка слагаме половината от зелето, върху нея разстиламе ориза, а отгоре покриваме с останалото зеле.

Заливаме мусаката със яйцата, разбити в млякото и печем до зачервяване в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало