Кулинарни рецепти » Корейска мусака

 Корейска мусака

Продукти:

• 500 г кайма
• 1 с.л. олио
• 1 ч.ч. ориз
• 2-3 с.л. доматено пюре
• 1 каф.л. червен пипер
• чубрица
• индийско орехче
• черен пипер
• сол

За соса:

• 2 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.ч. майонеза
• 2 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

Задушаваме каймата в олиото, като постепенно прибавяме доматеното пюре и подправките. Отделно сваряваме ориза в подсолена вода.

Избираме 4 подходящи купички и ги пълним до половината с кайма. Разпределяме отгоре ориза и леко притискаме. Изчакваме сместа да изстине и обръщаме всяка купичка в плоска чиния.

Заливаме със сос, приготвен от млякото, майонезата, счукания чесън и малко вода.

Автор: Румяна Пенева

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало