Продукти: (за 4 порции)
• 4 агнешки филенца /около 600-800 г/
• половин пакетче краве масло
• 4 филии бял хляб
• 1 скилидка чесън
• настъргана кора от половин лимон
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
За това ястие първо приготвяме специално масло, като счукваме чесъна и го смесваме с 2/3 от маслото, което предварително сме размекнали, прибавяме настърганата лимонова кора, 1 с.л. ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол, омесваме добре, правим руло, завиваме го в пергаментова хартия и оставяме в хладилника да се втвърди.
Разтопяваме в тиган останалото масло и в него запържваме агнешките филенца по 5-6 мин от всяка страна. Същевременно препичаме филийките хляб и ги разпределяме по чиниите. Върху всяка филийка слагаме по едно изпържено филенце и поръсваме с черен пипер и сол.
Изваждаме специалното масло от хладилника, разрязваме го на четири кръгчета и върху всяко филенце слагаме по едно кръгче.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...