Продукти: (за 4 порции)
• 600-700 г обезкостено свинско месо
• 5 с.л. свинска мас /или олио/
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 средно голяма кисела зелка
• 1 глава лук
• 1 ч.л. черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на малки хапки и го задушаваме в 2 с.л. свинска мас и 1 ч.ч. топла вода. Изваждаме го, когато поомекне и го държим на топло.
В същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук. Поръсваме червения пипер, наливаме 1 к.ч. гореща вода, връщаме месото, леко посоляваме, похлупваме и варим на умерен огън.
Нарязваме зелето на ивички, слагаме го в тавата и го заливаме с останалата разтопена мас. Задушаваме в умерена фурна, докато омекне.
След това прибавяме задушеното месо заедно с лука. Печем, докато ястието хване коричка отгоре. Преди паднасяне поръсваме с черния пипер.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...