Продукти: (за 5 порции)
• 500 г кайма /смес/
• 1 глава лук
• 1 филийка сух бял хляб
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 яйце
• 1 к.ч. брашно
• 1/2 ч.л. черен пипер
• 1 ч.ч. олио
• четвърт пакетче краве масло
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме хляба в млякото, изцеждаме го, натрошаваме го и го омесваме с каймата, нарязаните на дребно лук и магданоз, яйцето, черния пипер и сол на вкус.
От сместа оформяме кюфтенца с големината на орех, овалваме ги в брашното и ги пържим в сгорещената мазнина.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...