Кулинарни рецепти » Рамстег с лук

 Рамстег с лук

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг крехко телешко или свинско месо
• 1 к.ч. разтопена свинска мас
• 1 к.ч. олио
• 2 с.л. брашно
• 5 глави лук
• 2 с.л. вино
• половин пакетче краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото и го нарязваме на шницели, които леко начукваме с дървено чукче. Посоляваме ги, поръсваме ги с черен пипер, овалваме ги в част от брашното и ги пържим в сгорещената мас, докато се зачервят от двете страни. След това ги заливаме с разтопеното масло и виното.

Нарязваме лука на филийки, посоляваме на вкус, овалваме го в останалото брашно и го пържим до златисто оцветяване. После го разпределяме на купчинки върху изпържените шницели.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало