Кулинарни рецепти » Телешко на тиган

 Телешко на тиган

Продукти:

• 1 кг телешко месо
• 2 с.л. олио
• 1 глава лук
• 4-5 чушки
• 3-4 домата
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го запържваме от всички страни в сгорещената мазнина.

Обелваме лука и го нарязваме на кубчета, а чушките нарязваме на лентички. Прибавяме ги към месото, посоляваме и поръсваме с черен и червен пипер. Разбъркваме добре, наливаме малко топла вода, захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато продуктите поомекнат.

Отделно настъргваме обелените домати, посоляваме леко и ги варим на умерен огън. Щом доматите се посгъстят, ги изсипваме при останалите продукти и варим ястието още десетина минути. По желание накрая можем да поръсим с наситнен магданоз.

Автор: Йорданка Недялкова

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало