Кулинарни рецепти » Агнешки котлети по италиански

 Агнешки котлети по италиански

Продукти: (за 4 порции)

• 8 агнешки котлета
• 150 г кашкавал
• 1-2 яйца
• 3-4 с.л. мазнина
• 1-2 с.л. галета
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Начукваме леко котлетите, натриваме ги със сол и черен пипер и ги овалваме в настъргания кашкавал. Панираме всеки котлет първо в разбито яйце, а после в галета и пържим в сгорещената мазнина до равномерно поруменяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало