Кулинарни рецепти » Гнезда от кайма

 Гнезда от кайма

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г кайма
• 1 филия сух бял хляб
• 1 глава лук
• 1 връзка магданоз
• 9 яйца
• 8 печени белени чушки
• 150 г сирене
• черен и червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме хляба в хладка вода. Обелваме лука. Омесваме каймата с отцедения хляб, настъргания на едро ренде лук, 1 яйце, по-голямата част от магданоза, нарязан на ситно, черен пипер и сол на вкус. Оставяме сместа да престои 30 минути.

Накълцваме на ситно чушките и ги разбъркваме с натрошеното сирене и останалия ситно нарязан магданоз.

От каймата оформяме в топки. Разплескваме ги, във всяка от тях слагаме от сместа от чушките и сиренето и ги загръщаме добре, като оставяме отгоре отвор. Нареждаме "гнездата" в намаслена тавичка и ги запичаме.

Десетина минути преди да извадим от фурната, внимателно счукваме върху всяко "гнездо" по едно яйце. Посоляваме леко, поръсваме с червен пипер и допичаме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало