Продукти: (за 4 порции)
• 500 г кайма
• 1 филия сух бял хляб
• 1 глава лук
• 1 връзка магданоз
• 9 яйца
• 8 печени белени чушки
• 150 г сирене
• черен и червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме хляба в хладка вода. Обелваме лука. Омесваме каймата с отцедения хляб, настъргания на едро ренде лук, 1 яйце, по-голямата част от магданоза, нарязан на ситно, черен пипер и сол на вкус. Оставяме сместа да престои 30 минути.
Накълцваме на ситно чушките и ги разбъркваме с натрошеното сирене и останалия ситно нарязан магданоз.
От каймата оформяме в топки. Разплескваме ги, във всяка от тях слагаме от сместа от чушките и сиренето и ги загръщаме добре, като оставяме отгоре отвор. Нареждаме "гнездата" в намаслена тавичка и ги запичаме.
Десетина минути преди да извадим от фурната, внимателно счукваме върху всяко "гнездо" по едно яйце. Посоляваме леко, поръсваме с червен пипер и допичаме.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...