Кулинарни рецепти » Пълнено пиле с пресни картофи

 Пълнено пиле с пресни картофи

Продукти:

• 1 пиле
• 700 г пресни картофи
• 1 връзка зелен лук
• 1 морков
• 1 ч.ч. ориз
• 150 г стерилизирани гъби
• 1/2 к.ч. олио
• половин малка бира
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на кръгчета и го запържваме в сгорещеното олио. Щом поомекне, прибавяме моркова, нарязан на кубчета и също го запържваме. После добавяме ориза, нарязаните гъби и малко наситнен магданоз.

Наливаме 2 ч.ч. вода и готвим, докато оризът поеме водата. Накрая подправяме с джоджен, черен пипер и сол, разбъркваме и отстраняваме от огъня.

Напълваме почистеното и измито пиле с приготвената смес, зашиваме отвора и го слагаме в глинен гювеч. Наоколо нареждаме картофите, разрязани на половинки, поръсваме с черен пипер е сол, наливаме бирата и печем около 2 часа в умерено загрята фурна.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало