Кулинарни рецепти » Пиле с кисело зеле

 Пиле с кисело зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 кисела зелка
• 1 к.ч. олио
• 1 глава лук
• 2 дафинови листа
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в 2-3 с.л. олио. Прибаве зелето, нарязано на ивички и задушаваме още 20 мин. Нарязваме пилето на порции, леко посоляваме и намазваме порциите с малко олио.

Прехвърляме половината от зелето в тавичка, подреждаме отгоре пилешките порции и покриваме с останалото зеле. Слагаме дафиновите листа и 8-10 зърна черен пипер, наливаме останалото олио и печем в умерена фурна, докато зелето остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало