Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 кисела зелка
• 1 к.ч. олио
• 1 глава лук
• 2 дафинови листа
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в 2-3 с.л. олио. Прибаве зелето, нарязано на ивички и задушаваме още 20 мин. Нарязваме пилето на порции, леко посоляваме и намазваме порциите с малко олио.
Прехвърляме половината от зелето в тавичка, подреждаме отгоре пилешките порции и покриваме с останалото зеле. Слагаме дафиновите листа и 8-10 зърна черен пипер, наливаме останалото олио и печем в умерена фурна, докато зелето остане на мазнина.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...