Кулинарни рецепти » Риба с фасул по гръцки

 Риба с фасул по гръцки

Продукти:

• 500 г филе от риба
• 2 глави лук
• 500 г домати
• 2 кубчета пилешки бульон
• 2 чаши зелен фасул или консерва
• 100 г зелени маслини
• 1 чаша натрошено сирене
• олио
• вегета на вкус
• 2-3 листенца розмарин

Начин на приготвяне:

Задушаваме нарязания лук в 1-2 с.л. олио и малко вода. Прибавяме обелените и настъргани домати и бульона разреден в малко вода.

Прибавяме рибното филе и варим 10-15 минути на ниска температура. След това слагаме нарязаните маслини, зеления фасул и сиренето. Подправяме с розмарин и вегета на вкус и оставяме още 5-10 минути да ври.

Автор: Мария Козлоджова

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало