Кулинарни рецепти » Пъстърва с гъби

 Пъстърва с гъби

Продукти: (за 2 порции)

• 2 пъстърви
• 2 с.л. брашно
• 150 г стерилизирани гъби
• 1 к.ч. сухо бяло вино
• 30 г краве масло
• черен пипер, сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Натриваме рибите отвътре и отвън със сол и черен пипер, овалваме ги в брашното и пържим в силно сгорещено олио по 2 мин от всяка стана.

Прибавяме отцедените стерилизирани гъби, поръсваме още малко сол и черен пипер, наливаме виното и оставяме ястието да ври, докато се изпари водата. Накрая заливаме рибите с разтопеното масло и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало