Продукти: (за 4 порции)
• 1 калкан /около 1 кг/
• 4 картофа
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 60 г краве масло
• 3-4 с.л. олио
• черен пипер на зърна
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме калкана на порции, които слагаме в тенджера. Наливаме 1 к.ч. вода и задушаваме на тих огън. След 10 мин прибавяме нарязаните на ситно картофи, моркови и целина. Слагаме черен пипер, посоляваме и варим до сваряване на рибата и изпаряване на водата.
Изваждаме сварените парчета риба в чиния за сервираме, а около тях нареждаме сварените картофи, моркови и целина. Поръсваме със ситно нарязан магданоз. Сгорещяваме маслото в тиган и заливаме рибата с него.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...