Продукти: (за 4 порции)
• 500 г шунка
• 500 г грах
• половин глава лук
• 1 морковче
• половин маруля
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и моркова на ситно и ги изпържваме в сгорещеното олио.
Щом пожълтеят, прибавяме нарязаните шунка и маруля, отцедения грах, черен пипер и сол на вкус. Захлупваме и задушаваме, докато зеленчуците омекнат.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...