Кулинарни рецепти » Печени наденици в сметана

 Печени наденици в сметана

Продукти:

• 500 г домашна наденица
• 1 с.л. топла свинска мас
• 1 кг картофи
• 2 ч.л. нарязана майорана
• 200 мл сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Навиваме наденицата във вид на спирала и я слагаме в тиган, където сме разтопили свинската мас. Изпържваме наденицата от всички страни и наливаме 200 мл гореща вода.

Нагряваме фурната до 200 градуса. Изчистваме, измиваме, нарязваме на филийки картофите и ги размесваме с майораната и черния пипер.

Повдигаме изпържената наденица и под нея изсипваме половината картофи, останалите подреждаме около наденицата. Поливаме със сметаната и посоляваме на вкус.

Покриваме съда и задушаваме около 30-35 мин в загрятата фурна. Сервираме наденицата направо с тигана.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало