Кулинарни рецепти » Телешко с гъби

 Телешко с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г телешка кайма
• 3 яйца
• 3 глави лук
• 200 г гъби
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. олио
• 1 филия сух бял хляб
• черен и червен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Размесваме каймата с две от яйцата, 2 глави ситно нарязан лук, предварително накиснатия и изстискан хляб, червен и черен пипер и сол на вкус. Разделяме каймата на две части.

В част от мазнината изпържваме 1 глава ситно нарязан лук, прибавяме ситно нарязаните гъби, също малко да се позапържат и отстраняваме от огъня.

В намаслена тавичка разстиламе половината от каймата, върху нея слагаме плънката от гъбите и лука, а отгоре покриваме с останалата кайма. Разбиваме 1 яйце с млякото и 2 с.л. олио и с получената смес заливаме ястието. Печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало