Кулинарни рецепти » Пури от дроб и месо

 Пури от дроб и месо

Продукти: (за 4 порции)

• 250 г свински черен дроб
• 250 г кайма /телешка, свинска или смес/
• 2 глави лук
• 2 филии сух бял хляб
• 1 с.л. олио
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме хляба във вода или прясно мляко, след което го изцеждаме добре. Почистваме дроба от ципите и го скълцваме на ситно.

Смесваме го с каймата, добавяме накиснатия хляб, ситно нарязаните лук, джоджен и магданоз, посоляваме с черен пипер и сол и омесваме добре.

Разпределяме сместа на равни части, които оформяме като пурички, дебели около 2 см. Увиваме всяка от пуричките в намаслено фолио, подреждаме ги в тавичка и печем в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало