Кулинарни рецепти » Пури от дроб и месо

 Пури от дроб и месо

Продукти: (за 4 порции)

• 250 г свински черен дроб
• 250 г кайма /телешка, свинска или смес/
• 2 глави лук
• 2 филии сух бял хляб
• 1 с.л. олио
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме хляба във вода или прясно мляко, след което го изцеждаме добре. Почистваме дроба от ципите и го скълцваме на ситно.

Смесваме го с каймата, добавяме накиснатия хляб, ситно нарязаните лук, джоджен и магданоз, посоляваме с черен пипер и сол и омесваме добре.

Разпределяме сместа на равни части, които оформяме като пурички, дебели около 2 см. Увиваме всяка от пуричките в намаслено фолио, подреждаме ги в тавичка и печем в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало