Кулинарни рецепти » Зрял фасул с броколи

 Зрял фасул с броколи

Продукти:

• 400 г сварен червен фасул
• 200 г замразено броколи
• 100 г соеви кълнове
• 400 г зелен фасул
• 3 с.л. кедрови ядки
• 1-2 с.л. зехтин
• соев сос, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сгорещяваме леко мазнината и запържваме соевите кълнове. След 2-3 мин прибавяме нарязания зелен фасул и накъсаното на малки розички броколи.

Сипваме 5-6 с.л. гореща вода и задушаваме десетина минути на умерен огън, докато зеленчуците променят цвета си. После сипваме отцедения червен фасул, подправяме с черен пипер и сол на вкус и продължаваме да задушаваме.

След 5 мин прибавяме кедровите ядки, задушаваме още 5-6 мин и отстраняваме от огъня. Подправяме готовото ястие със соев сос на вкус.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало