Кулинарни рецепти » Зрял фасул с броколи

 Зрял фасул с броколи

Продукти:

• 400 г сварен червен фасул
• 200 г замразено броколи
• 100 г соеви кълнове
• 400 г зелен фасул
• 3 с.л. кедрови ядки
• 1-2 с.л. зехтин
• соев сос, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сгорещяваме леко мазнината и запържваме соевите кълнове. След 2-3 мин прибавяме нарязания зелен фасул и накъсаното на малки розички броколи.

Сипваме 5-6 с.л. гореща вода и задушаваме десетина минути на умерен огън, докато зеленчуците променят цвета си. После сипваме отцедения червен фасул, подправяме с черен пипер и сол на вкус и продължаваме да задушаваме.

След 5 мин прибавяме кедровите ядки, задушаваме още 5-6 мин и отстраняваме от огъня. Подправяме готовото ястие със соев сос на вкус.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало