Продукти:
• 300 г зелен фасул
• 1 глава лук
• 3 червени чушки
• 3 скилидки чесън
• 2 с.л. зехтин
• 4 твърдо сварени яйца
• 1 ч.л. чубрица
• 150 мл червено вино
• 300 г домати
• 1 ч.л. нарязан ситно магданоз
• 50 г маслини
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Варим почистения зелен фасул 10 минути в подсолена вода, след което го изплакваме със студена. Почистваме чушките и ги нарязваме на тънки ивици.
Лука и чесъна нарязваме на ситно и задушаваме в мазнината. Прибавяме фасула, чушките и чубрицата, задушаваме малко и наливаме виното. Оставяме да се задушава още 10 минути.
Доматите нарязваме на кубчета и ги прибавяме в тигана. Готвим още 2-3 мин., отстраняваме от огъне и оставяме сместа да престои половин час, след което посоляваме на вкус и подправяме с черен пипер.
Нарязваме яйцата на ситни кубчета и заедно с магданоза и маслините ги посипваме върху салатата.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...