Продукти:
· 1 по-голяма маруля или салата
· 2 стръка пресен лук
· 2 твърдо сварени яйца
· 1 скилидка чесън
· 1 с.л. лимонов сок
· 1/2 ч.л. захар
· 3 с.л. зехтин
· 1 ч.л. горчица
· магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме марулята в съд, който сме натрили със скилидка чесън. Посоляваме и заливаме със сос, който сме приготвили от лимоновия сок, захарта, зехтина, горчицата и много ситно скълцаните лук и магданоз. Разбъркваме салатата и я украсяваме с кръгчета твърдо сварени яйца.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...