Продукти:
· 1 по-голяма маруля или салата
· 2 стръка пресен лук
· 2 твърдо сварени яйца
· 1 скилидка чесън
· 1 с.л. лимонов сок
· 1/2 ч.л. захар
· 3 с.л. зехтин
· 1 ч.л. горчица
· магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме марулята в съд, който сме натрили със скилидка чесън. Посоляваме и заливаме със сос, който сме приготвили от лимоновия сок, захарта, зехтина, горчицата и много ситно скълцаните лук и магданоз. Разбъркваме салатата и я украсяваме с кръгчета твърдо сварени яйца.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...