Кулинарни рецепти » Панирани шницели от кайма с плънка

 Панирани шницели от кайма с плънка

Продукти:

• 500 г кайма
• 1 глава
• 1 яйце
• 1 филия хляб
• чубрица, кимион
• черен пипер
• олио за пържене

За плънката:

• 2-3 гъби
• 100 г кашкавал
• 100 г пушено сирене
• 1 кисела краставичка

За панировката:

• 2 яйца
• 1 ч.ч. брашно

Начин на приготвяне:

Слагаме каймата в дълбок съд, смесваме с нарязания лук, яйцето, накиснатия във вода и изтискан хляб, кимион, черен пипер и чубрица, сол. Омесваме добре и оставяме в хладилника за около час.

Разделяме каймата на 6 части и във всяко парче слагаме кубче кашкавал, пушено сирене, краставичка и ситно нарязани гъби. Завиваме каймата и оформяме на шницел.

Потапяме първо в брашно, а после в яйце и пържим в сгорещена мазнина до златисто.

Автор: Захаринка Воденичарова

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало