Кулинарни рецепти » Панирани шницели от кайма с плънка

 Панирани шницели от кайма с плънка

Продукти:

• 500 г кайма
• 1 глава
• 1 яйце
• 1 филия хляб
• чубрица, кимион
• черен пипер
• олио за пържене

За плънката:

• 2-3 гъби
• 100 г кашкавал
• 100 г пушено сирене
• 1 кисела краставичка

За панировката:

• 2 яйца
• 1 ч.ч. брашно

Начин на приготвяне:

Слагаме каймата в дълбок съд, смесваме с нарязания лук, яйцето, накиснатия във вода и изтискан хляб, кимион, черен пипер и чубрица, сол. Омесваме добре и оставяме в хладилника за около час.

Разделяме каймата на 6 части и във всяко парче слагаме кубче кашкавал, пушено сирене, краставичка и ситно нарязани гъби. Завиваме каймата и оформяме на шницел.

Потапяме първо в брашно, а после в яйце и пържим в сгорещена мазнина до златисто.

Автор: Захаринка Воденичарова

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало