Продукти:
• 2 патладжана
• 40 г масло
• 20 г брашно
• 250 г сметана
• магданоз, копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме обелените патладжани на парченца, пускаме ги за 5 мин във вряща подсолена вода, изваждаме ги и оставяме да се отцедят. Овалваме ги в брашно и изпържваме в масло.
Подреждаме патладжаните в тенджера, наливаме сметаната, посоляваме и задушаваме около 1/2 час. Преди поднасяне поръсваме ястието със ситно нарязан копър и магданоз.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...