Кулинарни рецепти » Картофи, варени в прясно мляко

 Картофи, варени в прясно мляко
/Украйна/

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг картофи
• 500 мл прясно мляко
• 2-3 с.л. разтопено краве масло
• копър, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Заливаме ги с вряща подсолена вода и варим 10 мин. После изливаме водата, наливаме прясното мляко и варим на тих огън, докато картофите омекнат.

Заливаме сварените картофи с разтопеното масло, разклащаме и поръсваме със ситно нарязан копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало