Кулинарни рецепти » Картофи, варени в прясно мляко

 Картофи, варени в прясно мляко
/Украйна/

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг картофи
• 500 мл прясно мляко
• 2-3 с.л. разтопено краве масло
• копър, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Заливаме ги с вряща подсолена вода и варим 10 мин. После изливаме водата, наливаме прясното мляко и варим на тих огън, докато картофите омекнат.

Заливаме сварените картофи с разтопеното масло, разклащаме и поръсваме със ситно нарязан копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало