Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг целина
• 1 кг гъби
• 300 г домати
• 1-2 глави лук
• 1 к.ч. олио
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Оставяме гъбите да киснат във вода 2 часа.
Обелваме лука, нарязваме го на дребно и го запържваме в сгорещената мазнина до бледо розов цвят. Към запръжката прибавяме нарязаните на дребно домати, целината, нарязана на продълговати ивици, и гъбите, нарязани на филийки. Задушаваме всичко до изпаряване на водата.
Когато гъбите се запържат до зачервяване, прибавяме 2 ч.ч. топла вода. Посоляваме и варим до пълното сваряване на зеленчуците.
Преди да отстраним от огъня, прибавяме ситно нарязания копър и оставяме яхнията да ври още 5 мин на тих огън.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...