Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг целина
• 1 кг гъби
• 300 г домати
• 1-2 глави лук
• 1 к.ч. олио
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Оставяме гъбите да киснат във вода 2 часа.
Обелваме лука, нарязваме го на дребно и го запържваме в сгорещената мазнина до бледо розов цвят. Към запръжката прибавяме нарязаните на дребно домати, целината, нарязана на продълговати ивици, и гъбите, нарязани на филийки. Задушаваме всичко до изпаряване на водата.
Когато гъбите се запържат до зачервяване, прибавяме 2 ч.ч. топла вода. Посоляваме и варим до пълното сваряване на зеленчуците.
Преди да отстраним от огъня, прибавяме ситно нарязания копър и оставяме яхнията да ври още 5 мин на тих огън.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...