Кулинарни рецепти » Равиоли с плънка от тиква

 Равиоли с плънка от тиква

Продукти:

• 400 г готово тесто
• 400 г изчистена тиква
• 2 с.л. зехтин
• 1 яйце
• 50 г галета
• 50 г пармезан
• 1 с.л. копър
• 1 щипка чили
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме тиквата на малки парчета, поръсваме я със зехтин, черен пипер и сол и печем около 40 мин в умерено загрята фурна – докато омекне. После я пасираме, прибавяме наситнения копър, чилито, жълтъка, пармезана и галетата и внимателно разбъркваме.

Разточваме тестото на голяма кора, от която изрязваме квадратчета. Слагаме по малко от плънката в средата на всяко квадратче, прегъваме по диагонал и прищипваме краищата, за да залепнат.

Варим равиолите 5 мин в подсолена вода, след което ги изваждаме с решетеста лъжица. Поднасяме със сос по избор.

Автор: Петя Костова

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало