Кулинарни рецепти » Пиле в гърне

 Пиле в гърне

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 едро пиле
• 500 г лук
• 3-4 глави чесън
• 3-4 домата
• 3-4 с.л. зехтин
• 1 ч.л. червен пипер
• 1-2 дафинови листа
• магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, които нареждаме в пръстен гювеч. Прибавяме нарязания на филийки лук, обелените скилидки чесън, нарязаните домати, червения пипер и дафиновите листа.

Посоляваме на вкус и поръсваме със ситно нарязан магданоз. Наливаме зехтина и 2-3 к.ч. гореща вода. Захлупваме плътно и задушаваме на тих огън, докато ястието остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало